• Groot assortiment
  • Uit voorraad leverbaar
  • Beste kwaliteit
  • Goede service
nl de
Voor vragen: 06-53880673 of mail ons op: [email protected]

Jazz Decoratiestof blauw/goud

per meter

Beschrijving

Nieuw in onze collectie, deze bijzondere jacquard geweven stof. De uitstraling is geweldig mooi, tikje luxe, door de fijne glansdraad die erin verwerkt is. Nu verkrijgbaar in onze winkel.
Hoeveelheid (min 0.5m)
Betaal eenvoudig met:
iDEAL MasterCard SOFORT Banking Maestro Cartes Bancaires Visa Bancontact Visa Electron Giropay ING HomePay
Onze kenmerken
  • Groot assortiment
  • Uit voorraad leverbaar
  • Beste kwaliteit
  • Goede service

JAZZ JACQUARDSTOF

Een van onze toppers uit de Exclusieve Collectie is deze Jazz jacquardstof. De kleur blauw in deze stof wordt ook wel donkerstaalblauw genoemd en is hier prachtig gecombineerd met goud. De gouden bogen lijken op waaiers in Art Deco stijl.

De stof is geïnspireerd op Great Gatsby; de glitter, glamour en vintage uit de jaren ' 20 van Amerika. Tot op heden is The Great Gatsby één van de best verkochte verhalen ooit, over luxueuze huizen en extravagante feesten.

De stof is kleurecht, krimpvrij en goed te wassen.

Jazz is geschikt voor o.a. gordijnen, decoratie en bekleden van meubels

Prijs is € 22,95 per meter

Stofsoort is jacquard geweven

Samenstelling is 100% polyester 

Breedte is 150 cm

 

Jacquard  Stof met ingeweven dessins.

Jacquard geweven wil zeggen dat er een weeftechniek is gebruikt waarbij het dessin met diverse garenkleuren in één zijden stof verwerkt is.

De term 'jacquard' komt van de fransman Joseph-Marie Jacquard (1752-1834), van huis uit zijdewever en in 1805 uitvinder van het programmeerbare weefgetouw. Dit weefgetouw is later Jacquard-getouw genoemd en de zijde die middels deze speciale techniek vervaardigd wordt noemt men Jacquard zijde. Dit weefgetouw wordt door ponskaarten gestuurd, waarmee het opheffen en laten zakken van afzonderlijke kettingdraden werd geautomatiseerd. Op deze manier kan door doelbewust overslaan van kettingdraden een levendig weefoppervlak worden gecreëerd. Bijna elk gewenst motief met een klein of groot rapport kan sindsdien worden gemaakt. 

Bij eenkleurige, uitsluitend door deze weeftechniek gedessineerde stoffen, bestaat het patroon uit licht en donker contrast.  De stoffen glanzen als ze bewegen. Door het tegengestelde patroon aan de achterkant ontstaat een positief/negatief effect.

 

Samenstelling: 100 % polyester
Geschikt voor: Gordijnen, kussens, meubels, etc.
Stofsoort: Jacquard geweven
Breedte: 150 cm
Eigenschappen: Sterk, glanzend, krimpvrij, kleurecht
Kleur: Blauw, donderstaalblauw, goud
Patroon: Waaier motief, Art Deco, Vintage, Goud
0 sterren op basis van 0 beoordelingen